Årets strandrydder 2016

Årets strandrydder 2016

Årets strandrydder 2016 er kåret! Hege Lie Rønningen og hennes sønn, Jo Maximilian (13), er vinnere av 10 000 kr etter å ha deltatt i strandryddeaksjonen «Hold Midt-Norge rent». De to har ryddet på Olderøya, en liten øy i Hitra kommune i Sør-Trøndelag og kan glede seg over å være «Årets strandrydder i Midt-Norge».
– Helt fantastisk at vi har vunnet, sier Jo Maximilian og Hege som ble de heldige vinnerne av pengene. Vi plukket to sekker ikke så langt fra hytta vår. Vi syns det er kjempefint at også de små aksjonene blir satt pris på. Vi som har ryddet ser at det hjelper, det blir mindre avfall og mye finere rundt oss. Vi plukker avfall hvert år, avslutter vinnerne.
Hold Midt-Norge rent ønsker å takke vinnerne, og alle små og store hender som har ryddet våre strender og elvebredder for innsatsen. Det er kjempebra at folk engasjerer seg i saken om marint avfall langs strender, og hjelper til med å rydde i sine nærområder. I fellesskap har rydderne gjort et miljøtiltak som merkes.
«Årets strandrydder» ble kåret i en tilfeldig trekning av alle som har registrert seg hos en av selskapene i «Hold Midt-Norge rent». En jury har også valgt ut et vinnerbilde. I tillegg har hvert selskap trukket en «Strandrydder» fra sine eierkommuner. Følg med på hjemmesider og facebooksider til ditt lokale renovasjonsselskap!
Det er første gang at en slik aksjon har blitt arrangert i regionen. Selskapene i samarbeidsprosjektet Hold Midt-Norge rent er veldig fornøyd med resultatet så langt og vil gjerne at det også i årene framover skal arrangeres lignende aksjoner.
Selv om det ikke er mulig å være med i trekning av premier flere ganger i 2016 oppfordrer vi folk til å fortsette å rydde strender og elvebredder i sommer og utover høsten. Den største premien er tross alt et renere og tryggere nærmiljø.