Bli med å holde Midt-Norge rent!

Bli med å holde Midt-Norge rent!

10 renovasjonsselskap i Midt-Norge har samlet kreftene til en felles ryddeaksjon for strandlinja vår. Vi deler ut sekker og henter avfallet, men vi trenger hjelp – bli med å rydde! 

Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Fortsetter forsøplingen slik framover, vil det i 2050 være mer søppel enn fisk i havet. Funnet av Gåsnebbhvalen utenfor norskekysten med over 30 plastposer i magen var en brutal påminnelse om hvor alvorlig det står til. Nå kan DU bidra til å redusere problemet – bli med å rydde midtnorske strender for søppel!

Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø.

Hvordan rydde?

  1. Registrer din aksjon her. Da får du en e-post om hva du bør gjøre videre, og du blir påmeldt i konkurransene.
  2. Hent gratis sekker hos ditt renovasjonsselskap. De deles ut på gjenvinningsstasjoner og noen steder på rådhuset eller også på enkelte kjøpesentre. Sjekk hvordan dette gjøres hos ditt renovasjonsselskap.
  3. Avtal henting av avfallet med ditt renovasjonsselskap, helst i god tid før du skal rydde.
  4. Rydd stranda!

Når skal vi rydde?
Strandryddeaksjonen arrangeres fra 1.5. – 20.6. Ønsker du å rydde før/etter er det også selvfølgelig greit, men da kan vi ikke garantere at vi kan hente avfallet. For å bli med i konkurransene må du rydde før 20. juni.

Konkurranser – vinn opp til 10 000 kroner!

Alle som registrerer ryddeaksjonen sin blir med i konkurransen om å bli «Årets strandrydder». Vi kårer én vinner for hele Midt-Norge, i tillegg kåres lokale vinnere for hvert renovasjonsselskap.

Vi har også bildekonkurranse på Instagram. Ta bilder under ryddingen og tagg disse med #holdmidtnorgerent så er du med. Vi kårer flere vinnere i løpet av kampanjeperioden.

Strandryddesekker i Osen

Strandryddere har vært i Osen ved Buholmråsa fyr